kremowy sernik

4.5 (168 ocen)

lekki kremowy serniczek, bez żadnych zbędnych dodatków. Przepis na tortownicę o średnicy 22cm…

Składniki:

  • 1 kg twarogu sernikowego
    1 szklanka cukru
    200g masła
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    4 jajka
    budyń śmietankowy
    1 łyżka maki ziemniaczanej
    1/4 szklanki mleka
    herbatniki na spód
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Kremowy sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. białka oddzielamy od żółtek. Z białek ubijamy pianę.
  • 2. Do sera dodajemy ucierając dodajemy żółtka, miękkie masło, cukier, mleko, proszek budyniowy i mąkę. Na samym końcu dodajemy ubitą pianę.
  • 3. Tortownicę 22cm wykładamy herbatnikami; wylewamy masę serową. Pieczemy ok 60 minut w 165st.
  • 4. Zostawiamy do wystudzenia w uchylonym piekarniku. Posypujemy cukrem pudrem…
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować