Kremowy serek naturalny

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszny, jedwabiście kremowy serek naturalny idealny zarówno do słodkich jak i słonych dodatków. Taki serek to idealna baza do serników pieczonych lub na zimno oraz serków smakowych.

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g wiejskiego białego sera
    250 ml wiejskiego mleka
    100 g wiejskiego masła
    szczypta soli morskiej

Kremowy serek naturalny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ser 1. Ser wiejski mielimy przez maszynkę na sitku do pasztetu.

    Mleko podgrzewamy z masłem, aż masło się rozpuści. Studzimy do temperatury pokojowej.

    Zmielony ser mieszamy z mlekiem, dodajemy szczyptę soli morskiej. Miksujemy blenderem do uzyskania gładkiej jedwabistej masy. Przekładamy do pojemniczków.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy