Kremowy chłodnik z buraczków

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kremowy i gęsty chłodnik z buraczków to idealna propozycja na obiad lub kolację w upalne letnie dni. Taka zupa nie tylko orzeźwia, ale również jest pyszna i pożywna.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5-6 młodych buraczków ugotowanych w mundurku
    koperek
    litr zimnej maślanki
    sól
    pieprz cytrynowy
    oliwa z oliwek do skropienia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Chłodnik

Kremowy chłodnik z buraczków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane ze skórki buraki kroimy na kawałki, wrzucamy do blendera, wsypujemy posiekany koperek na koniec wlewamy maślankę. Całość miksujemy do momentu uzyskania kremowej konsystencji. Chłodnik doprawiamy do smaku solą i pieprzem cytrynowym, jeszcze chwile miksujemy by dokładnie wymieszać z przyprawami. Podajemy skropiony oliwą, posypany koperkiem i kawałkami ugotowanych buraków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Maślanka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować