Kremowy chłodnik ogórkowy

0 (0 ocen)

Lekki, sycący chłodnik, który wprowadzi świeżość podczas letniego obiadu. Do przygotowania w kilka chwil, oczywiście najlepiej smakuje mocno schłodzony.

Składniki:


  • 2 ogórki szklarniowe,
    1/2 pęczka natki,
    1/2 pęczka koperku,
    2 cebule dymki ze szczypiorkiem,
    2 łyżki oliwy,
    200ml jogurtu naturalnego,
    400ml kefiru,
    sól,
    pieprz

Kremowy chłodnik ogórkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórka myjemy, kroimy na mniejsze kawałki. Razem z obraną cebulę, ziołami i szczypiorkiem wkładamy go do naczynie blendera. Wszystko miksujemy na drobno. Dodajemy jogurt, oliwę i kefir i miksujemy chwilkę do uzyskania kremowej konsystencji. Zupę doprawiamy do smaku. Chłodnik podajemy w szklankach np. w towarzystwie młodych ziemniaków. Życzę smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy