Kremowy barszczyk z pieczonych warzyw

0 (0 ocen)

To ciekawa alternatywa dla wszelakich rodzajów barszczu. Dodatkowo powstaje bardzo szybko, nie licząc oczywiście czasu pieczenia. Jest bardzo aromatyczny dzięki obecności pieczonej cebuli i czosnku. Dodatek sera feta idealnie dopełnia całość!

Składniki:

  • Składniki:
    • 3 buraczki średniej wielkości,
    • 3 małe marchewki,
    • 1 cebula,
    • 3 ząbki czosnku,
    • ok 1 litr bulionu,
    • 3 łyżki oliwy,
    • kminek,
    • majeranek,
    • świeżo mielony kolorowy pieprz do smaku
    • sól, ocet, cukier do smaku,
    • ser feta do podania (około 200 gram),
    • natka pietruszki do podania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupa krem Dania główne Buraczki

Kremowy barszczyk z pieczonych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • upieczone warzywa 1.
    Buraczki i marchew dokładnie myjemy. Osuszone warzywa owijamy w folię aluminiową i pieczemy do miękkości. Cebule oraz czosnek obieramy, także zawijamy w folie i pieczemy do miękkości. W trakcie pieczenia należy sprawdzać miękkość warzyw. Najkrócej będą się piec cebula i czosnek. najdłużej buraczki. Warzywa pieczemy 200°C.
    Upieczone warzywa wyjmujemy z foli i lekko studzimy
  • pokrojone warzywa 2. Przestudzone obieramy ze skórki (buraczki i marchew) i kroimy na mniejsze części.
  • gotowanie 3. Pokrojone warzywa zalewamy bulionem i gotujemy około 7 minut.
  • miksowanie 4. Ugotowane dokładnie miksujemy. Zmiksowane ponownie stawiamy na gazie i doprawiamy do smaku.
    Gotowy, przyprawiony barszczyk rozlewamy do miseczek. na wierzchu układamy pokrojony ser feta. całość dekorujemy natką pietruszki i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować