Kremówki babcine

0 (0 ocen)

  • 50 min

smaczne, szybkie ciastka na każdą okazję

  • 50 min

Składniki:

  • 2 paczki zwykłych krakersów, z lajkonikiem , 1 l. mleka, 1 szklanka cukru, 1 szklanka mąki, 1/2 kostki margaryny Kasia, 3 cukry waniliowe, 2 żółtka.

Kremówki babcine - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gotową gorącą masę wylewamy na krakersy 1. Do 1/2 l. mleka wsypać cukier, cukier waniliowy, margarynę i zagotować.Do masy gotującej wlać drugą część mleka zmieszaną z mąką i żółtkami. Szybko mieszać aż się zagotuje i zgęstnieje. Gorącą masę wylać na poukładane na blasze krakersy / wcześniej blachę podsypać bułką tartą/ i przykryć krakersami. Posypać cukrem pudrem.

Porady

odstawić w chłodne miejsce aby stężały, wychodzi ok. 30 ciastek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy