KREMÓWKA PAPIESKA

4.5 (194 ocen)

  • 60 min

CIASTO BEZ PIECZENIA. ROZPŁYWA SIĘ W USTACH.

  • 60 min

Składniki:

  • mleko skondensowane słodzone lub gotowe do kupienia
    3 paczki herbatników
    4 szklanki mleka
    masło roślinne
    1 cukier waniliowy
    1 łyżka cukru kryształu
    2 łyżki cukru pudru
    1 szklanka mąki krupczatki
    2 paczki krakersów
    śmietana 36%
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kremówka papieska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na formę wyłożyć 3 paczki herbatników.
  • 2. 3 szklanki mleka, masło roślinne, cukier waniliowy, łyżka cukru kryształu-zagotować.Rozrobić 1 szklankę mąki krupczatki z 1 szklanką mleka i wlać na gotujące mleko.Zagotować cały czas mieszając(można użyć miksera by nie powstały gródki).
  • 3. Na masę wyłożyć paczkę krakersów.Na krakersy gorące mleko skondensowane przykryć kolejną paczką krakersów.
  • 4. Ubić 1/2 śmietany z 2 łyżkami cukru pudru.
    Na wierzch posypać startą czekoladą i płatkami migdałowymi lub wiórkami kokosowymi.

Porady

Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować