Kremówka kokosowa siostry Anastazji

4.44 (203 ocen)

  • 50 min

Przepyszne ciasto z kokosem :)

  • 50 min

Składniki:

  • Blaszka 36x25 cm

    CIASTO:
    1/2 kostki margaryny,
    1/2 szklanki cukru kryształu,
    2 szklanki mąki,
    4 żółtka,
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia.

    MASA:
    1 l mleka,
    3 budynie śmietankowe lub waniliowe,
    3-4 łyżki cukru kryształu.

    MASA KOKOSOWA:
    20 dag wiórków kokosowych,
    1/2 szklanki cukru kryształu,
    2 jajka,
    1/2 kostki margaryny.
Wystaw ocenę:

4.44 (203 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kremówka kokosowa siostry anastazji - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO: mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia, posiekać z margaryną, dodać żółtka utarte z cukrem i zarobić ciasto.
  • 2. MASA: z mleka, cukru i budyniów ugotować budyń.
  • 3. MASA KOKOSOWA: białka ubić, dodać cukier, żółtka, kokos i rozpuszczoną margarynę.
  • 4. PRZEŁOŻENIE: na blaszce rozłożyć ciasto, na ciasto wyłożyć ciepły budyń, na budyń masę kokosową. Piec ok 45-50 min w temp. 180 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować