kremówka kokosowa

0 (0 ocen)

Znalazłam w starych przepisach i od razu postanowiłam upiec

Składniki:

  • Na ciasto: • ½ kostki margaryny • 2 szklanki mąki • ½ szklanki cukru • 4 żółtka • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

    na masę śmietankową: • 1 litr mleka • 3 budynie śmietankowe • 3 łyżki cukru kryształu

    na masę kokosową: • 30 dkg kokosu • margaryna • 3 jajka • szklanka cukru

Kremówka kokosowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, margarynę siekamy, dodajemy utarte żółtko z cukrem i zarabiamy ciasto.

    Masa śmietankowa: z mleka, cukru i budyniu w proszku gotujemy budyń.

    Masa kokosowa: białka ubijamy, dodajemy cukier, żółtka, kokos i rozpuszczoną margarynę. Na blaszce rozkładamy ciasto, na to dajemy ciepły budyń( masę śmietankową) i masę kokosową.
    Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 40 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy