Kremówka

4.51 (190 ocen)

  • 2 godz.

wspaniały przepis, według którego ciasto rozpływa się w ustach :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • CIASTO:
    3 szklanki mąki,
    1 szklanka cukru pudru,
    1/2 kostki margaryny,
    3 łyżki kwaśnej śmietany (12%),
    1 łyżeczka amoniaku,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    1 jajko,
    2 żółtka.

    MASA:
    4 szklanki mleka,
    1 szklanka cukru,
    1 cukier waniliowy,
    3 jajka,
    1 szklanka mąki pszennej,
    1 kostka margaryny.
Wystaw ocenę:

4.51 (190 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Kremówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto. Odstawić w chłodne miejsce na ok. 30 minut (można i na całą noc). Podzielić na 4 części. Piec w 200 C ok 15-17 minut.
  • 2. Ugotować budyń z podanych składników. Przestudzony, utrzeć z margaryną.
  • 3. Upieczone placki przełożyć masą. Wierzch posypać cukrem pudrem.

    Smacznego ! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować