Ciasto kremowe z brzoskwiniami i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: białka ubić na sztywno, dodać cukier, a następnie żółtka. Zmiksuj. Suche składniki przesiać przez sito, za pomocą łyżki połącz z masą. Piec ok 35min w 175C. Po upieczeniu biszkopt przecinamy i dolny nasączamy alkoholem wymieszanym z sokiem.
2.Krem budyniowy:
2szkl mleka zagotować z cukrem pudrem, resztę mleka połącz z mąkami oraz żółtkami, zmiksuj. Dodaj do gotującego się mleka, ugotuj budyń. Ostudzić.masło zmiksuj i dodaj partiami budyń.żelatynę rozpuść , pozostawić do lekkiego stężenia i połączyć z masą. Czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach przełożyć do masy, wymieszać ręcznie.
3.Masa kremowa:
Kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier. Galaretkę rozpuścić w 1/3szkl gorącej wody, pozostawić do lekkiego stężenia i połączyć z masą. Brzoskwinie odsączyć
4.Przełożenie
Biszkopt nasączony- połowe masy kremowej z kawałkami brzoskwiń-krem budyniowy-2część masy kremowej-2cześć nasączonego buszkoptu-troszke masy kremowej-posypka z wiórek kokosowych
Komentarze