Kremowa zupa z rzodkiewki z mascarpone

0 (0 ocen)

Smaczny i szybki w przygotowaniu krem z rzodkiewki, z dodatkiem selera naciowego i mascarpone. Dobrze smakuje z grzankami lub groszkiem ptysiowym

Składniki:


  • 2 pęczki rzodkiewek
    3 ziemniaki
    1 łodyga selera naciowego
    kawałek pora
    2 łyżki mascarpone
    sól i pieprz do smaku
    gałka muszkatołowa
    0,5 pęczka koperku
    groszek ptysiowy do podania

Kremowa zupa z rzodkiewki z mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Do garnka wrzucić posiekaną łodygę selera i kawałek pora. Dodać pokrojone w kawałki ziemniaki.

    Zalać wodą, dodać szczyptę soli i zagotować. Gotować 5 minut.

    Rzodkiewki umyć, odciąć końce, pokroić na ćwiartki. Wrzucić do garnka. Gotować do miękkości warzyw.

    Dodać mascarpone i doprawić zupę do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Zmiksować zupę na krem. Dodać 2/3 posiekanego koperku, wymieszać.

    Zupę nalać do miseczek, posypać koperkiem i groszkiem ptysiowym i podawać.

Komentarze

Podobne przepisy