Kremowa zupa z łososiem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybka zupa o ciekawym smaku.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - por (tylko biała część) (pokrojony w paseczki): 2 sztuki
    - ziemniaki (pokrojone w drobną kostkę): 300 gramów
    - bulion warzywny: 1 litr
    - skórka otarta z 1 cytryny: 1 sztuka
    - słodka smietana: 150 mililitrów
    - kukurydza konserwowa: 330 gramów
    - filet z łosia (pokrojony w cienkie paseczki): 200 gramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Kremowa zupa z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondelku rozgrzewamy masło i podsmażamy pory przez 2 minuty. Dodajemy ziemniaki i skórkę z cytryny, podsmażamy jeszcze przez minutę. Następnie zalewamy wrzącym bulionem i gotujemy przez 12 minut.
  • 2. Zupę dzielimy na dwie części. Jedną część miksujemy ze śmietaną na gładki krem. Do drugiej części dodajemy kukurydzę oraz łososia i gotujemy przez 4 minuty. Przed podaniem obie części zupy łączymy i dokładnie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

5 (150 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Kremowa zupa cebulowa

To może cię zainteresować