Kremowa zupa z jabłek i ravioli z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Synek rośnie z każdym dniem i coraz trudniej mu dogodzić, dlatego stanąłem przed trudnym zadaniem, zrobić coś oryginalnego, co zarówno będzie smakowało małemu jak i rodzicom :) Po dłuższym zastanowieniu się, wybrałem zupę jabłkową i ravioli z truskawkami :) Co sądzicie o takim właściwie deserowym da

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Zupa:
    3 duże słodkie jabłka
    laska cynamonu
    3/4 małego jogurtu(około 160g)
    Ravioli:
    300 g przesianej mąki
    2 jajka + żółtko
    odrobina soli
    5-6 łyżek wody
    6-7 truskawek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Desery Ravioli

Kremowa zupa z jabłek i ravioli z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Danie jest bardzo proste i przyjemne w wykonaniu, nie powinno sprawić Wam żadnych kłopotów. Na początek obieramy jabłka, kroimy w ćwiartki i w małym rondelku miksujemy blenderem na jednolitą masę. Następnie na małym ogniu podgrzewamy naszą papkę i dodajemy laskę cynamonu. Stopniowo wlewamy jogurt naturalny, obserwując konsystencję naszej zupy. W międzyczasie przygotowujemy ciasto na ravioli. Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajka i żółtko oraz dodajemy odrobinę soli. Zagniatamy ciasto, co jakiś czas podlewając je wodą. Formujemy z niego kulę i odstawiamy na godzinę pod przykryciem.

    Po tym czasie ciasto na dzielimy na 4 części i rozwałkowujemy każdą z nich na bardzo cienki placek. Wykrawamy prostokąt, nakładamy truskawkę i składamy wzdłuż. Gotujemy w osolonej wodzie, aż do miękkości. Podajemy razem z zupą. Smacznego!

Porady

Jeżeli ktoś lubi bardzo słodkie rzeczy, do jabłek można dodać z 1/3 szklanki cukru brązowego :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Jabłka Jogurt Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować