Kremowa zupa z indykiem, ravioli i mleczkiem kokosowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jest bardzo sycąca.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 cebula
    2 ząbki czosnku
    2 marchewki
    1 pietruszka
    kawałek selera
    300 g piersi z indyka
    500 g ravioli
    1/2 puszki mleczka kokosowego
    kilka kulek mrożonego szpinaku
    natka pietruszki
    sól
    pieprz
    Olej kokosowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Ravioli

Kremowa zupa z indykiem, ravioli i mleczkiem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy na kosteczkę. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Ravioli gotujemy w osolonej wodzie. Osączamy. Mięso z indyka kroimy na drobną kosteczkę.
  • 2. Na oleju kokosowym podsmażamy cebulę i mięso, następnie dodajemy warzywa i czosnek. Doprawiamy. Dusimy kilka minut po czym zalewamy wodą i gotujemy tak długo aź mięso będzie miękkie. Na koniec dodajemy szpinak i mleczko kokosowe. Dosmakowujemy i gotujemy kolejne kilka minut, a następnie do zupy dodajemy ravioli i posypujemy natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Szpinak Mleko kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować