Kremowa zupa z brukselki i kalafiora

0 (0 ocen)

Smaczna, zdrowa i przyjemna ! :)

Składniki:

  • Bulion 1litr (marchew, pietruszka, seler)
    kalafior - mały 1szt.
    brukselka 20szt.
    kasza manna 2 łyżki
    śmietana 18%
    kiełki brokuła
    grzanki
    sól, pieprz do smaku

Kremowa zupa z brukselki i kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do gotującego się bulionu dodajemy brukselkę oraz podzielony na różyczki kalafior. Gotujemy 15min. Dodajemy 2 łyżki kaszy mannej i gotujemy jeszcze 5min. Całość dokładnie miksujemy, tak aby powstał krem.

Porady

Przed podaniem dodaj grzanki, łyżkę śmietany oraz kiełki brokuła.

Komentarze

Podobne przepisy