Kremowa zupa z boczniakami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Delikatny smak zupy, wspaniałe boczniaki, podsmażone na maśle i ten zapach lubczyku

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg żeberek wieprzowych
    4 średniej wielkości ziemniaki
    150 g boczniaków
    1 łyżka masła
    1 mała cebula
    5 liści kapusty pekińskiej
    1 duża marchew
    150 g serka twarogowego z ziołami
    1 łyżka mąki
    świeży lubczyk
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Kremowa zupa z boczniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kremowa zupa z boczniakami 1. Żeberka myjemy, kroimy na porcje, zalewamy zimną wodą (1,5 litra), dodajemy ½ łyżeczki soli i gotujemy 30 min od zawrzenia. Zbieramy szumowiny.

    Ziemniaki kroimy w kostkę, dodajemy do zupy, gotujemy 15 min.

    Boczniaki kroimy w paski, podsmażamy na rozgrzanym maśle z posiekaną cebulą. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy do zupy razem z grubo poszatkowaną kapustą i startą na dużych oczkach, marchewką. Gotujemy do miękkości warzyw.

    Serek rozrabiamy w niewielkiej ilości zimnej wody, dodajemy mąkę i mieszamy na gładko. Dodajemy do zupy, podgrzewamy cały czas mieszając. Zupę do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym lubczykiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować