Kremowa zupa pieczarkowa

  • wyświetlono: 309 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Doskonała na codzienny obiad. Bardzo smaczna.

marysia66
  • 80min

Składniki

- 2 skrzydełka z kurczaka
- 2 marchewki
- 30 dag pieczarek
- 5 średniej wielkości ziemniaków
- ½ szkl. śmietany 18%
- sól, pieprz, vegeta
- natka z pietruszki

Sposób przygotowania przepisu:

Kremowa zupa pieczarkowa

  • 1. Skrzydełka opłucz i włóż do garnka. Dodaj obraną i pokrojoną marchewkę. Zalej wodą ok. 3l. Gotuj do momentu gdy skrzydełka będą miękkie, a potem je wyciągnij. W międzyczasie obierz i pokrój pieczarki w słupki, a ziemniaki w kostkę. Dodaj do zupy. Gotuj do miękkości. Możesz wrzucić oddzielone od kości mięsko ze skrzydełek. Do słoiczka wlej śmietanę i dodaj do niej kilka łyżek gorącej zupy. Dokładnie roztrzep i wlej do garnka. Dopraw do smaku przyprawami. Przed podaniem posyp drobno pokrojoną natką z pietruszki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzupapieczarkowaaromatyczna

Komentarze

Podobne przepisy

Zupa

Dodane przez: JulkaTomeczek

Zupa pieczarkowa

Czasem robię zupę na rosole z poprzedniego...

Pieczarkowa

Dodane przez: Justyna1194

Zupa pieczarkowa

Uwielbiamy zupy. A koperek świetnie...

Zupa pieczarkowa

Dodane przez: Goszka

Zupa pieczarkowa

Tę zupę robię często gdy mam gości...

Krem z dyni

Dodane przez: zbysiowa

Kremowa zupa z dyni

Super kremowa, smaczna, rozgrzewająca,...

Pieczarkowa

Dodane przez: Paula25

Zupa pieczarkowa

Pyszna, kremowa zupa pieczarkowa.

Dodane przez: Pani Fotograf Gotuje

kremowa zupa grzybowa

W moim domu rodzinnym kolację wigilijną...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE