Kremowa zupa pieczarkowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Doskonała na codzienny obiad. Bardzo smaczna.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • - 2 skrzydełka z kurczaka
    - 2 marchewki
    - 30 dag pieczarek
    - 5 średniej wielkości ziemniaków
    - ½ szkl. śmietany 18%
    - sól, pieprz, vegeta
    - natka z pietruszki

Kremowa zupa pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka opłucz i włóż do garnka. Dodaj obraną i pokrojoną marchewkę. Zalej wodą ok. 3l. Gotuj do momentu gdy skrzydełka będą miękkie, a potem je wyciągnij. W międzyczasie obierz i pokrój pieczarki w słupki, a ziemniaki w kostkę. Dodaj do zupy. Gotuj do miękkości. Możesz wrzucić oddzielone od kości mięsko ze skrzydełek. Do słoiczka wlej śmietanę i dodaj do niej kilka łyżek gorącej zupy. Dokładnie roztrzep i wlej do garnka. Dopraw do smaku przyprawami. Przed podaniem posyp drobno pokrojoną natką z pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy