Kremowa zupa pieczarkowa

  • wyświetlono: 532 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

bardzo delikatna

Anyzkowo

Składniki

Składniki :

300g pieczarek,
1 duża cebula,
2 łyżki masła,
bulion,
100g serka topionego,
1 marchewka,
1 pietruszka,
sól,
pieprz,
1 łyżka śmietany 18%.

Sposób przygotowania przepisu:

Kremowa zupa pieczarkowa

  • 1. Przygotowanie :

    Pieczarki oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę posiekaj. Na rozgrzanej patelni rozpuść masło i podsmaż cebulę i pieczarki.Warzywa przełóż do garnka. Wlej bulion i dodaj pokrojoną marchew i pietruszkę. Duś parę minut. Dodaj serek topiony i delikatnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Wlej śmietanę. Całość zmiksuj blenderem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkiśmietana

Komentarze

Podobne przepisy

Pieczarkowa

Dodane przez: Paula25

Zupa pieczarkowa

Pyszna, kremowa zupa pieczarkowa.

zupa pieczarkowa

Dodane przez: rena123

Zupa pieczarkowa

Szybka zupa na rosole.

zupa pieczarkowa

Dodane przez: joanna1974

zupa pieczarkowa

jesienią częściej sięgam po przepisy...

Zupa pieczarkowa

Dodane przez: alaaa

Zupa pieczarkowa

Nie robię codziennie ale czasami...

Zupa pieczarkowa

Dodane przez: Aga-nad

Zupa pieczarkowa

Zupa ma wspaniały kremowy smak...

Zupa pieczarkowa

Dodane przez: AnetaJ

Zupa pieczarkowa

Zupa ta powstaje w mgnieniu oka....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE