Kremowa zupa pieczarkowa

0 (0 ocen)

bardzo delikatna

Składniki:

  • Składniki :

    300g pieczarek,
    1 duża cebula,
    2 łyżki masła,
    bulion,
    100g serka topionego,
    1 marchewka,
    1 pietruszka,
    sól,
    pieprz,
    1 łyżka śmietany 18%.

Kremowa zupa pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie :

    Pieczarki oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę posiekaj. Na rozgrzanej patelni rozpuść masło i podsmaż cebulę i pieczarki.Warzywa przełóż do garnka. Wlej bulion i dodaj pokrojoną marchew i pietruszkę. Duś parę minut. Dodaj serek topiony i delikatnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Wlej śmietanę. Całość zmiksuj blenderem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy