Kremowa zupa marchewkowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

Przemycam w niej marchewkę dla synka. Lekko słodka, z dodatkiem drobnego makaronu .

  • 60 min

Składniki:

  • 2 szklanki mleka
    2 marchewki
    duża łyżka masła
    łyżka miodu
    szczypta cynamonu
    łyżeczka mąki pszennej

Kremowa zupa marchewkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę kroję w cienkie plasterki. W rondelku rozpuszczam masło, dodaję marchewki i podlewam wodą. Duszę do miękkości (co raz uzupełniam poziom wody). Odcedzam marchewki a do pozostałego płynu dosypuję mąkę i mieszam rózgą, dolewam mleko i doprowadzam do wrzenia. Wyłączam gaz i dodaję marchewki. Kiedy zupa przestygnie miksuję ją blenderem. Dodaję miód. Lekko podgrzewam. podaję z drobnym makaronem opruszoną cynamonem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy