Zupa krem brokułowo-porowa z tymiankiem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Mocno kremowa zupa z dodatkiem świeżych gałązek tymianku rozgrzewa i nasyca. Można ją podać z grzankami lub groszkiem ptysiowym, smacznego.

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 białe części pora
    3 główki brokuła
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    1 zielona część selera
    2-3 ziemniakami
    1 l bulionu
    2-3 gałązki świeżego tymianku
    Sól, pieprz
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem

Zupa krem brokułowo-porowa z tymiankiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Olej rozgrzać na patelni dodać posiekaną w kostkę cebulę oraz czosnek i zarumienić. Następnie dodać pokrojone pory oraz brokuła, podlać bulionem oraz tymianek i chwilę poddusić można lekko oisolic. Ziemniaki ok brać pokroić w kostkę i dodać do zupy gotować do miękkości. Gdy warzywa będą już miękkie wyciągnąć łodygi tymianku i całość zmiksować. Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować