Kremowa terrina z paprykami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żelatynę rozpuścić 1/2 szklanki wrzątku,odstawić do ostudzenia.
Papryki umyć,osuszyć,usunąć gniazda nasienne następnie każdą osobno zetrzeć na tarce o grubych oczkach,dobrze odcisnąć z powstałego soku.
2.Serek połączyć z jogurtem,dodać zimną żelatynę,dokładnie wymieszać.
Masę serową podzielić na trzy części,następnie do każdej dodać kolorowe papryki oraz sól i pieprz do smaku,ponownie wymieszać.
3.Foremkę keksową 12x30 cm wyłożyć folią spożywczą na jej dnie wyłożyć masę z czerwona papryką,wyrównać i wstawić na chwilę do lodówki do stężenia,następnie wyłożyć masę z żółtą papryką i ponownie wstawić do stężenia,na końcu wyłożyć masę z zieloną papryką,wyrównać.
Całość wstawić do stężenia na 2-3 godziny.
Komentarze