Kremowa pieczarkowa z tortellini

0 (0 ocen)

Smaczna odmiana zupy pieczarkowej. Aromatyczny krem grzybowy podany z pierożkami tortellini

Składniki:


  • 1 łyżka masła klarowanego
    1 łyżka oliwy
    750 g pieczarek
    kawałek pora
    2 marchewki
    1 łodyga selera naciowego
    1 liść laurowy
    2 ziela angielskie
    1 łyżeczka przyprawy warzywnej
    pieprz do smaku
    gałka muszkatołowa
    50 g śmietany 30%
    100 g serka topionego
    1 op. tortellini grzybowego
    natka pietruszki do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Torty Pierogi

Kremowa pieczarkowa z tortellini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Pieczarki umyć, pokroić w kawałki, wrzucić na rozgrzany tłuszcz (masło plus oliwa), przesmażyć.

    Wlać wodę, dodać 2 obrane marchewki, łodygę selera naciowego, liśc laurowy i ziele angielskie.

    Następnie dodać posiekanego pora i przyprawę warzywną (naturalną, bez chemii), gotować aż marchewka będzie miękka. Marchewkę wyjąć i wystudzić, ziele i liść wyrzucić.

    Do zupy dodać śmietanę i serek topiony, zmiksować na gładki krem.

    Doprawić zupę pieprzem, gałką muszkatołową świeżo tartą, zagotować.

    Tortellini ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić. Marchewkę zetrzeć na tarce.

    Zupę podawać posypaną tartą marchewką, siekaną natką pietruszką, z grzybowym tortellini
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Pieczarki Tortellini

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować