Kremowa pieczarkowa z rozmarynem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa obieram, kroję i zalewam wodą. Dodaję przyprawy i gotuję do pełnej miękkości.
2.Cebulę obieram i kroję w kosteczkę, pieczarki dokładnie myję i kroję w plastry i razem smażę na rozgrzanym tłuszczu aż wszystko się zrumieni. Dodaję do wywaru warzywnego. Mieszam dokładnie, gotuję chwilę.
3.Blenduję całość na gładką masę, dolewam śmietanę, dodaję kilka listków rozmarynu i gotuję chwilę na małym ogniu aż wszystko zgęstnieje. Przed podaniem posypuję tartym serem.
4.Podaję na ciepło
Porady
Zupa jest dość gęsta i pożywna. Można ja jednak podawać z drobnym makaronem, groszkiem ptysiowym lub grzankami - najlepiej ziołowymi.
Komentarze