Kremowa kasza manna z jabłkami prażonymi w cynamonie i miodzie

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Jednoporcjowa uciecha z kaszy manny. Totalny smak dzieciństwa. Do tego wszelkie kupne badziewia się chowają. Spróbujcie tej wersji, a już nigdy nie kupicie gotowca :)

  • 5 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 125 ml mleka minimum 3,2%

    125 ml śmietanki 30-36%

    2 łyżki kaszy manny

    1 łyżeczka miodu

    szczypta soli

    pół średniego jabłka

    50 -70 ml wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kremowa kasza manna z jabłkami prażonymi w cynamonie i miodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondelka wsypujemy wszystkie składniki oprócz jabłek i wody i gotujemy do zgęstnienia.

    Jabłko kroimy w małą kostkę, na patelnię wlewamy wodę, dodajemy jabłka i pół solidnej łyżeczki cynamonu. Mieszamy, prażymy, aż woda odparuje.

    Gotową, jeszcze ciepłą kaszkę posypujemy jabłkami. Gotowe!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Jabłka Kasza manna Śmietanka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować