Kremowa cukinia z kaszą jaglaną i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę i czosnek obrać i posiekać. W garnku rozgrzać oliwę, dołożyć cebulę i czosnek, wsypać gałkę muszkatołową oraz chilli. Podgrzewać, aż warzywa będą szkliste.
2.Cukinię przekroić wzdłuż na 4 części, po czym pokroić w plastry i dołożyć do cebuli i czosnku. Smażyć jeszcze ok. 5 min, mieszając. Dodać lubczyk i wlać śmietankę - wymieszać. Składniki dusić 5 min.
3.Po tym czasie dodać przygotowaną kaszę jaglaną, wymieszać i całość dusić jeszcze 2 – 3 min, mieszając.
4.Potrawkę doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Podawać z jajkami.
5.Kaszę przygotować wg instrukcji na opakowaniu, następnie osączyć.
Porady
Podana ilość składników wystarczy na 3 porcje – po 2 jajka na każdą porcję.
Komentarze