Kremowa cebulowa z chrupiącą grzanką

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Cebulowa zupa -wspaniale rozgrzeje, wyśmienicie smakuje i pomaga w walce z przeziębieniem. Szybka w przygotowaniu, z dostępnych składników.
Chrupiąca grzanka z serem i orzechami doskonale sprawdza się jako dodatek.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 60 dag. cebuli
    3 łyżki masła
    1 szklanka białego wina
    3 szklanki bulionu warzywnego
    1 łyżeczka czubrycy zielonej
    1/2 łyżeczki listków tymianku
    sól i pieprz do smaku
    Dodatkowo:
    8 kromek chleba
    15 dag. żółtego sera
    4 łyżki posiekanych orzechów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Grzanki

Kremowa cebulowa z chrupiącą grzanką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kremowa cebulowa z chrupiącą grzanką 1. Obraną cebulę kroję w pół plasterki, szklę na maśle, posypuję solą, czubrycą, tymiankiem, pieprzem, zalewam bulionem i winem, gotuję ok. 15 minut. Całość miksuję blenderem. Kromki układam na blasze, rumienie w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, rozkładam starty na tarce o dużych oczkach ser, posypuję orzechami, zapiekam jeszcze ok. 2-3 minuty. Nakładam zupę do miseczek, podaję z grzankami.

Porady

Cebule , aby nie szczypała w oczy można włożyć na 5 minut do zamrażalnika lub zalać lodowatą wodą na 10 minut.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować