Krem ziemniaczano - porowy z chrzanem

0 (0 ocen)

Dobra na śniadanie wielkanocne - ugotowana na wywarze z boczku czy szynki. Bardzo sycąca!

Składniki:

  • 6 ziemniaków
    1 por
    1 pietruszka
    1 marchew
    1 słoik chrzanu
    kawałek podgardla
    2 kostki rosołowe
    ziele angielskie, pieprz, sól
    gałka muszkatołowa, liście laurowe
    grzanki lub groszek ptysiowy

Krem ziemniaczano - porowy z chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa i podgardle pokroić w kostkę (może być duża), ugotować w rosołku- przyprawy dodać zawinięte w gazę lub w zaparzaczu do herbaty - łatwiej je usunąć.
    Zimną zupę zmiksować i dodać słoiczek chrzanu, zagotować.
    Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym (ja podałam z ostrymi palmirami - uszami słonia).

Porady

Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym (ja podałam z ostrymi palmirami - uszami słonia).

Komentarze

Podobne przepisy