Krem ziemniaczano-porowy

0 (0 ocen)

  • 45 min

Ma pyszny, wyrazisty smak!

  • 45 min

Składniki:

  • 1 skrzydełko z kurczaka
    pół białej części pora
    4 duże ziemniaki
    22g suszonej włoszczyzny
    1 kostka rosołu wołowego
    1 łyżka masła
    sól, pieprz
    majeranek
    bułka
    natka pietruszki

Krem ziemniaczano-porowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełko zalewamy ok. 2 - 3 szkl. wody. Gotujemy 10min. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojonego pora , rosół, suszone warzywa, majeranek, sól i pieprz. Gotujemy do momentu , gdy ziemniaki zrobią się miękkie. Dokładamy masło. Bułkę kroimy w małą kostkę. Na suchej patelni smażymy bułkę. Zupę miksujemy blenderem. Podajemy z grzankami i natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy