Krem ziemniaczano-koperkowy z lubczykiem to pyszna. aksamitna, sycąca zupa. Jako dodatek proponuję domowe czosnkowe grzanki lub groszek ptysiowy. Tą zupą rozkochasz każdego...
3.Do zupy dodać natkę pietruszki, koperek i śmietanę, zmiksować na aksamitny krem, ewentualnie doprawić do smaku solą.
4.Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać oliwę, wymieszać.
5.Na patelni rozgrzać olej. Kromki ciabatty pokroić w 1 cm kostkę, posmarować oliwą czosnkową. Zmniejszyć ogień, pieczywo smażyć na rozgrzanej patelni, cały czas mieszając. Grzanki bardzo szybko zarumienią się. Przełożyć je na talerz.
6.Krem ziemniaczano-koperkowy podawać z grzankami.
7.Rady: du zupy można dodać łyżeczkę prażonej cebulki. Ten pyszny krem najczęściej gotuję na domowym bulionie.
Komentarze