Krem ze świeżych ogórków

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszny, lekko pikantny krem z sezonowych ogórków.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 6 dużych ogórków gruntowych, 2 szklanki wywaru z warzyw, 2 łyżki oliwy, sól, pieprz, szczypta chilli
    Dodatkowo: koperek, śmietana kwaśna, tosty pokrojone w kostkę lub gotowe grzanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krem ze świeżych ogórków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki obieramy, ucieramy na tarce o grubych oczkach, czosnek kroimy w plasterki, a cebulę w piórka. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dodajemy czosnek i cebulę i podsmażamy do zeszklenia. Ogórki wrzucamy na patelnię i chwilę podsmażamy. Ogórki i cebulę przekładamy do garnka, wlewamy bulion. Doprawiamy solą, pieprzem i chilli i gotujemy 20 min. Całość miksujemy na gładką masę. Na koniec zabielamy kwaśną śmietana i posypujemy koperkiem i grzankami. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

4.5 (155 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Placki ze świeżych ogórków

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Sałatka ze świeżych ogórków

To może cię zainteresować