Krem z żółtych i czerwonych pomidorów

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

U mnie dziś na stole zawitały pomidory, żółta i czerwona koktajlówka. Były podstawą do przepysznej i delikatnej zupy.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 gram czerwonych pomidorów koktajlowych
    500 gram żółtych pomidorów (U mnie gruszkowe)
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    100 ml włoskiej oliwy
    Sól
    Pieprz
    1 łyżeczka cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krem z żółtych i czerwonych pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule siekamy w drobną kostkę. Czosnek w paseczki.
  • 2. Zupę będziemy gotować w dwóch osobnych garnkach.
    Do każdego dalejmy połowę posiekanej cebuli i po połowie czosnku. Wlewamy 50 ml oliwy i szklimy.
  • 3. Dodajemy pomidory i solimy. Do jednego garnka czerwone pomidory a do drugiego żółte. Całość dusimy 20 minut. Od czasu do czasu mieszając.
  • 4. Blendujemy zawartość każdego garnka i przecieramy żeby pozbyć się skórek i pestek. Do kremu z czerwonych pomidorów dodałam mała łyżeczkę cukru i szczyptę pieprzu.
  • 5. Obie zupy mieszamy na talerzu i podajemy ze świeżą bazylią.

    SMACZNEGO

Porady

Warto spróbować :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Pomidorki koktajlowe Oliwa z oliwek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować