Krem z ziemniaków z klopsikami z jajek

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosty do przygotowania i smaczny krem.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Krem:
    ziemniaki 7 szt,
    marchewka 1 szt,
    pietruszka 1/2 szt,
    por 1/2 szt,
    bulion drobiowy 750 ml,
    śmietana 18 % 2 łyżki,
    sól,
    pieprz czarny mielony,
    olej do smażenia,
    Klopsiki:
    jajka 5 szt,
    posiekany koperek 3 łyżki,
    bułka tarta 1/3 szk,
    sól,
    pieprz czarny mielony,
    olej do smażenia,
    Dodatkowo:
    posiekany koperek,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krem z ziemniaków z klopsikami z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i por obrać, umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Warzywa podsmażyć na oleju, a następnie zalać bulionem i gotować do miękkości. Dodać śmietanę oraz doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę zblendować na jednolity krem.
    4 jajka ugotować na twardo, obrać i rozdrobnić widelcem. Dodać surowe jajko, posiekany koperek, 2 łyżki bułki tartej, sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszać. Z masy jajecznej formować niewielkie kulki, obtaczać je bułce tartej i smażyć na oleju.
    Krem podawać z klopsikami z jajek. Całość posypać posiekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować