Krem z zielonych warzyw ze świeżą kolendrą

5 (163 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna, aromatyczna zupa-krem w wiosennym kolorze.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • cukinia1 sztuka
    por pół kilograma
    brokuły pół kilograma
    oliwa 3 łyżki
    rosół 1.25 litra
    tymianek 1 łyżka
    zioła prowansalskie 1 łyżka
    natka kolendry 1 pęczek
    sól
    pieprz czarny
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Krem z zielonych warzyw ze świeżą kolendrą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dużego pora oczyścić i pokroić w półplasterki. Wrzucić go na rozgrzaną oliwę i podsmażyć, aż się lekko zeszli. Następnie dodać cukinię pokrojoną w półplasterki i brokuła podzielonego na różyczki. Smażyć przez chwilę.

    Zalać warzywa rosołem i gotować 15 minut. Następnie dodać wszystkie przyprawy i gotować jeszcze 3 minuty. Zdjąć zupę z palnika, dodać posiekaną kolendrę.

    Zblendować zupę na gładki krem. Przyprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem i szczyptą soli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Cukinia Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować