Krem z zielonych warzyw

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zupa na zielono, w jednym talerzu mamy selera, por, brokuła, rukolę warzywa które łączy nie tylko kolor ale też witaminy niezbędne dla naszego zdrowia. W tej zupie przemycimy coś czego nasza rodzina nie lubi.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 por biała część
    4 gałązki selera naciowego
    1/2 brokuła
    1 cebula duża
    2 ząbki czosnku
    1/2 opakowania rukoli
    sól, pieprz
    1/3 szklanki słodkiej śmietany
    750 ml wywaru warzywnego
    1 szklanka ugotowanego makaronu drobnego muszelki
    masło klarowane
    natka pietruszki
    sól, pieprz
    2 liście laurowe

Krem z zielonych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • seler naciowy gotowany 1. Warzywa wszystkie dokładnie myję.Por, seler kroję,brokuł dzielę na różyczki. Cebule, czosnek obieram i kroję drobno. przesmażam na maśle, dodaję por i dalej smażę na wolnym ogniu, dodaję seler, liście laurowe, wlewam bulion i gotuję około 10 minut.
  • brokuły dodane 2. Wkładam różyczki brokuła i gotuję jeszcze 4 minuty.
  • rukola dodana do zupy 3. Zupę miksuję blenderem, dodaję rukolę i znowu miksuję, wlewam śmietanę, doprawiam solą, pieprzem. Podaję z rukolą i makaronem, natką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy