KREM Z ZIELONEJ FASOLKI SZPARAGOWEJ I PORA

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny Krem z zielonej fasolki i pora z dodatkiem śmietanki, mozzarelli oraz gałki muszkatołowej

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - bulion warzywny: 0.7 litra
    - por: 150 gramów
    - zielona fasolka szparagowa (mrożona): 450 gramów
    - śmietana 18% (do zup i sosów): 4 łyżki
    - oliwa do smażenia: 1 łyżka
    - sól pieprz (do smaku): 1 szczypta
    - gałka muszkatołowa (gałka muszkatołowa do smaku): 1 szczypta
    - mozzarelli (odrobina startej mozzarelli do dekoracji): 1 szczypta
    - śmietanka tortowa 36% (do dekoracji): 1 łyżeczka

Krem z zielonej fasolki szparagowej i pora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • KREM Z ZIELONEJ FASOLKI SZPARAGOWEJ I PORA 1. Przygotowanie:
    Pora pokroić w talarki, poddusić na oliwie. Na patelnię dodać fasolkę i chwilę razem podsmażać. Przełożyć do garnuszka z bulionem. Pogotować aż do zmięknięcia warzyw. Zmiksować, doprawić śmietaną i przyprawami- do smaku. Podczas serwowania posypujemy startą mozzarella i delikatnie śmietanką tortową 36%

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy