KREM Z ZIELONEGO GROSZKU, TRAWĄ CYTRYNOWĄ I MIĘTĄ PIEPRZOWĄ

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 5 min

Niezwykły, aromatyczny krem z bogatego w witaminy zielonego groszku z zaskakującymi, dającymi obłędny efekt smakowy dodatkami w postaci trawy cytrynowej i mięty pieprzowej. Smakuje rewelacyjnie.

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • 500g mrożonego zielonego groszku
    10cm białej części pora
    2 cebule
    2 łyżki posiekanej mięty pieprzowej
    2 łyżki posiekanej trawy cytrynowej
    sok z połowy cytryny
    3 łyżki oleju
    sól morska
    pieprz
    1 litr bulionu drobiowego
    200g serka mascarpone
    jogurt naturalny (opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Krem z zielonego groszku, trawą cytrynową i miętą pieprzową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0g9xwnc 1. Por dokładnie umyć i pokroić w paski a cebulę w piórka, a następnie wrzucić do garnka i zrumienić na rozgrzanym oleju. Wlać bulion drobiowy i całość zagotować. Wsypać rozmrożony zielony groszek
    i gotować około 6 minut. Następnie dodać sok z cytryny, miętę, trawę cytrynową i wszystko dokładnie zmiksować. Na końcu dodać serek mascarpone i całość wymieszać. Doprawić solą morską i pieprzem.
  • image-1se3qt4 2. Podawać z łyżką jogurtu naturalnego (opcjonalnie).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mascarpone Por Trawa cytrynowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować