Krem z zielonego groszku i jarmużu

4.5 (166 ocen)

  • 30 min

Zielona zupa jesienią to nadzieja na szybką wiosnę, chociaż jesień mamy piękną i nie ma co narzekać. No ale jeśli komuś znudzi się zupa dyniowa, to polecam tę z zielonego groszku i jarmużu.

  • 30 min

Składniki:

  • • 1/2 opakowania zielonego groszku mrożonego
    • 5 liści jarmużu
    • 1 cebula
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 marchewka
    • 1 pietruszka
    • 3 ziemniaki
    • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
    • sól, pieprz do smaku
    • 3 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem

Krem z zielonego groszku i jarmużu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Pokrojoną cebulę i czosnek podsmażyć na oliwie, dodać obraną i pokrojoną marchewkę i pietruszkę.
    • Podlać 1,5 litra gorącej wody, dodać przyprawy i sól do smaku.
    • Po 10 minutach gotowania dodać obrane i pokrojone ziemniaki oraz groszek zielony.
    • Gotować do miękkości warzyw ok. 20 minut.
    • Na koniec wrzucić liście jarmużu i gotować jeszcze 5 minut.
    • Ugotowaną zupę zmiksować na gładki krem, doprawić solą i pieprzem, posypać na talerzu zieleniną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować