Krem z zielonego groszku

0 (0 ocen)

Chyba szybszej do zrobienia zupy nie znam. Przygotowanie to około 20-30 minut i gotowe. Ale nie obawiajcie się, że niby szybko to niesmacznie.

Składniki:

  • 1 puszka groszku konserwowego
    250 ml bulionu
    1 łyżka masła
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    sól, biały pieprz do smaku
    płatki migdałów
    ser koryciński naturalny

Krem z zielonego groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na maśle zrumienić pokrojoną w kostkę cebulę. Pod koniec dodać pokrojony czosnek. Wlać bulion i groszek konserwowy razem z wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować na średnim ogniu około 10 minut. Przetrzeć przez gęste sitko. Podać z plastrami sera korycińskiego i uprażonymi na suchej patelni płatkami z migdałów.

Porady

zupę można zrobić również z groszku mrożonego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy