Krem z zielonego groszku

0 (0 ocen)

  • 30 min

Fantastyczna zupa! Szybka w przygotowaniu, delikatna w smaku i przepięknie zielona. W sam raz na powitanie wiosny :)

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g mrożonego groszku
    2 łyżki masła
    1 cebula
    600 ml bulionu warzywnego
    4 łyżki śmietany kremówki
    sok z cytryny
    sól

Krem z zielonego groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieram i kroję w kostkę. W garnku rozgrzewam masło, wrzucam cebulę, podsmażam przez chwilę, dodaję groszek, wlewam bulion. Doprowadzam do zagotowania, gotuję kilka minut (aż groszek będzie miękki). Ściągam z palnika blenduję. Dodaję kremówkę, doprawiam do smaku solą i sokiem z cytryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy