Krem z selera

5 (191 ocen)

Plusy tej zupy są takie że zupkę robi się ekspresowo i jest bardzo tania. Często gości u nas w piątkowe obiady . Mój mąż choc nie lubi selera - tą zupkę chętnie jada

Składniki:

  • Pęczek włoszczyzny
    1 porcja rosołowa
    2 większe selery
    sól
    pieprz
    imbir mielony
    2 liście laurowe
    pieprz kolorowy w ziarnach
    1 ząbek czosnku
    pieprz cayenne
Wystaw ocenę:

5 (191 ocen)

Zobacz również:

Zupy Dania główne Krem

Krem z selera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wrzucamy obraną włoszczyznę, porcję rosołową, liść laurowy, pieprz w ziarnkach i obrany ząbek czosnku. Zalewamy 2 l wody i gotujemy na wolnym ogniu ok 1,5 h
  • 2. Z rosołu wyciągamy warzywa, porcję i przyprawy.
  • 3. Selera obieramy, myjemy i wrzucamy do rosołu. Gotujemy do miękkości selera. Studzimy
  • 4. Zupę miksujemy. Przyprawiamy solą dość sporą ilością pieprzu i 1/2 łyżeczki imbiru i 1/2 łyżeczką pieprzu cayenne
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować