Krem z selera

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób

Krem z selera

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Składniki:
    4 szklanki wywaru z kości i włoszczyzny lub samej włoszczyzny
    70 dkg selerów
    1 dkg mąki
    2 marchewki
    1 dkg tłuszczu
    żółtko
    sól i cukier do smaku
    nać pietruszki

Krem z selera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Selery myjemy, obieramy, płuczemy i kroimy na kawałki, zalewamy niewielką ilością wywaru, gotujemy.
    „Gdy będą miękkie przetrzeć przez cedzak lub sito”, we współczesnym świecie sprawę ułatwiają roboty kuchenne, zatem do tego zadania można użyć po prostu blendera. Z tłuszczu i mąki przygotowujemy zasmażkę i zagęszczamy wywar. Doprawiamy do smaku i gotowe!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy