Krem z pora z chipsami z szynki

5 (172 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczny i delikatny krem.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • por 3 szt,
    ziemniaki 2 szt,
    cebula 1 szt,
    bulion warzywny 750 ml,
    serek topiony śmietankowy 50 g,
    szynka parmeńska 6 plastrów,
    sól,
    pieprz czarny mielony,
    olej do smażenia,
Wystaw ocenę:

5 (172 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krem z pora z chipsami z szynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać i posiekać, ziemniaki obrać, umyć i pokroić na mniejsze kawałki, pory pokroić na plasterki. Na oleju podsmażyć najpierw cebulę, następnie dodać ziemniaki i por. Chwilę smażyć razem. Następnie całość zalać bulionem i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać serek topiony oraz doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę rozdrobnić blenderem na aksamitny krem.
    Na suchej patelni podsmażyć plastry szynki. Podsmażać do momentu aż zrobią się z nich chipsy.
    Krem przelać na talerze i podawać z połamanymi chipsami z szynki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować