krem z pomidorów i pora z grzankami

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna, ostra i rozgrzewająca zupa.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 pory (jasna część)
    kilogram pomidorów
    szklanka bulionu
    sól
    pieprz
    bazylia suszona
    świeża bazylia
    chleb tostowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krem z pomidorów i pora z grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju. Pomidory kroimy w ćwiartki i pieczemy pół godziny w piekarniku. Pora zalewamy bulionem i dusimy chwilę. Przyprawiamy i dodajemy upieczone pomidory. Chwilę gotujemy i blendujemy. Chleb tostowy kroimy w kosteczkę i podpiekamy na suchej patelni. Zupę podajemy z grzankami, świeżą bazylią i kleksem śmietany.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować