Krem z pieczonych buraczków

  • wyświetlono: 598 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Gęsta pożywna zupa z buraczków czerwonych. Mój niespełna 3-letni syn ją uwielbia.

anka1988
  • 10 porcje
  • 80min

Składniki

1kg buraczków czerwonych
400g ziemniaków
1 marchewka
1 pietruszka korzeń
1 kostka rosołowa
1 łyżka masła
1 litr zimnej wody
Sól, pieprz, zioła prowansalskie do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Krem z pieczonych buraczków

  • 1. Warzywa obrać, pokroić w grubszą kostkę, wrzucić do naczynia żaroodpornego, dodać masło i piec w piekarniku nagrzanym do 200 st C ok 1h.
    Gdy warzywa będą miękkie, naczynie wyjąć z piekarnika, wlać wodę i wrzucić kostkę rosołową, gotować ok 10 min, zblendować i doprawić do smaku.
    Zupę podawać z grzankami, groszkiem ptysiowym, krokietem lub pieczywem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

latozupa kremobiad na niedzieleobiad dla dziecikrem z burakówpożywny obiadburaczki czerwonezupa z grzankamigęsta zupazupa dla dziecizupa z buraczkówkrem z buraczkówzupa w lecie

Komentarze

Podobne przepisy

Krem z pieczonych pomidorów

Dodane przez: Ania_L

Krem z pieczonych pomidorów

Mięsiste pomidory pieczone z czosnkiem...

Krem z pieczonej dyni

Dodane przez: Krystyna32

Krem z pieczonej dyni

Pyszny i aromatyczny krem. Polecam...

Zupa krem z pieczonej dyni

Dodane przez: bogusia82

Zupa krem z pieczonej dyni

Pyszna i aksamitna zupa krem z...

Krem z pieczonej papryki

Dodane przez: mysza75

Krem z pieczonej papryki

Prosta i zdrowa zupa krem z papryki....

Krem z pieczonego kalafiora

Dodane przez: Gospodyni

Krem z pieczonego kalafiora

Zrobiłam dzisiaj zupę – krem z...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE