Krem z pieczonych batatów i marchewki

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Krem z pieczonych batatów i marchewki. Pyszny i aromatyczny krem.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • bataty 50 dag,
    marchewka 2 szt,
    cebula czerwona 1 szt,
    czosnek 1 ząbek,
    bulion warzywny ok. 750 ml,
    olej,
    sól,
    pieprz,
    imbir,
    kurkuma,
    posiekana natka pietruszki,
    czarnuszka,

Krem z pieczonych batatów i marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bataty oraz marchewkę obrać i pokroić w plastry, cebulę i czosnek obrać i przekroić na pół. Wszystkie warzywa wymieszać z niewielką ilością oleju i zapiekać w temperaturze 190 stopni do miękkości. Bulion zagotować, dodać warzywa i chwilę razem gotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem, imbirem oraz kurkumą. Zupę rozdrobnić blenderem na gładki krem. Krem podawać posypany posiekaną natką pietruszki oraz czarnuszką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy