Krem z pieczonej papryki i pomidora

0 (0 ocen)

Krem z pieczonej papryki i pomidora, pyszna,

Składniki:

  • 3 papryki czerwone
    3 pomidory
    1 marchew
    3 ząbki czosnku
    sól, pieprz, łyżeczka masła
    1 szklanka wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Krem z pieczonej papryki i pomidora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę włożyć do rękawa do pieczenia. Piec 40 minut 200 stopni. Ostudzić. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Marchewkę ugotować. Paprykę oczyścić z nasion i skórki. Pozostawić miąższ z płynem który został po pieczeniu. Pomidory pokroić i smażyć na maśle. Dodać marchewkę pokrojoną. Smażyć do 10 minut. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i podać połową szklanki wody. Dusić około 5 min. Doprawić solą i pieprzem. Paprykę wraz z płynem przełożyć do naczynia do blenderowania. Dodać pomidory z marchewka i czosnkiem. Blenderować do gładkiej zupy. Dolać pół lub więcej szklanki wody. Dobrze doprawić (sól, pieprz, można dodać chili). Zagotować. Podawać gorące. Można podać z grzankami (kawałki pieczywa smażyć na patelni z łyżeczką oliwy, doprawić solą i ziołami) lub w ugotowaną ciecierzycą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować