krem z pieczarek z zacierkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

pyszna i sycąca.

  • 30 min

Składniki:

  • 300 g pieczarek
    2 żeberka
    1 marchew
    1 pietruszka
    pół pora
    2 łyżki śmietany
    łyżka mąki
    sól, pieprz, vegeta, kilka ziaren ziela angielskiego
    200 g zacierek

Krem z pieczarek z zacierkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka myjemy, zagotowujemy, zbieramy szumy. Warzywa myjemy,obieramy, kroimy w talarki. Dodajemy, doprawiamy.Gotujemy ok 20 min. Śmietanę miksujemy z mąką, zagęszczamy,jeszcze chwilę gotujemy. Miksujemy. Zacierki gotujemy w osolonej wodzie ok 5 min. Dodajemy do zupy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy