Krem z papryki i pomidorów

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Już sama intensywna czerwień tego kremu pobudza apetyt, do tego kuszący aromat pieczonej papryki...

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 papryki czerwone
    4 pomidory
    6 łyżeczek ricotty
    Łyżeczka oliwy z oliwek
    3 łyżeczki jogurtu naturalnego
    2 ząbki czosnku
    Sól
    Pieprz
    Zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem

Krem z papryki i pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć, pomidory sparzyć, jak wystygną obrać ze skórki i wyjąć pestki, robić to tak, aby zgromadzić sok z pomidora, polecam nad sitkiem i miską. Paprykę pokroić w cząstki, włożyć do piekarnika nagrzanego na 200°C na 15-20 minut, tak aby móc z łatwością zdjąć skórkę. Czosnek lekko zarumienić na patelni z dodatkiem oliwy, dodać pomidory, posypać solą, podsmażyć. Dodać paprykę i smażyć ok. 2 minut. Doprawić ziołami prowansalskimi i pieprzem. Wystudzić, zblendować dodając sok z pomidorów tak, aby uzyskać preferowaną konsystencję. Podawać z ricottą i jogurtem naturalnym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować