Krem z papryki i marchewki z makaronem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny i bardzo aromatyczny krem.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • papryka czerwona 3 szt,
    marchewka 3 szt,
    ziemniaki 2 szt,
    bulion warzywny ok. 750 ml,
    sól,
    pieprz,
    papryka słodka mielona,
    makaron kokardki,
    posiekana natka pietruszki,

Krem z papryki i marchewki z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki przekroić na pół, oczyścić i piec przez około 15 minut w pierniku rozgrzanym do 190 stopni. Papryki ostudzić, obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki. Marchewki obrać i pokroić na plasterki, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Do gotującego się bulionu dodać warzywa i gotować do miękkości. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Zupę rozdrobnić blenderem na gładki krem. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Krem podawać z makaronem posypany natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy